2014/01/05

Jorviks caféer

Nu har jag ridit runt och kollat in de olika caféerna i Jorvik som lades till i veckans uppdatering. Först så var jag lite besviken över uppdateringen (som de flesta antar jag) men nu tycker jag att den är riktigt mysig. Nu slipper man köpa en dyr picknik-korg utan man kan slå sig ner på ett mysigt fik med sina vänner och beställa en massa olika godsaker!
Så nu tänkte jag skriva lite kort om varje café...
Fort Pinta Café:
Ett riktigt mysigt café som har mycket att erbjuda på, både cupcakes, munkar, kakor och olika drycker som passar alla. Riktigt sköna sittplatser då de har dynor på stolarna.
Väldigt fin utsikt då man kan se både hav, strand och lite gröna ängar, dock så ser man Dark Cores tillhåll vilket är lite mindre bra. Nära till disco och dans på helgerna vilket gör det extra mysigt just då.
Mor Annas Konditori:
Ett väldigt mysigt café som ligger i Firgrovebyn precis bredvid hårsalongen. De har mycket att bjuda på, från små kakor och bullar till pajer och smörgåsar, dock så kan de endast erbjuda på kaffe och te som dryck. Utsikten är väl sådär eftersom en trä mur täcker skogsutsikten, men ändå så kan man höra fågelkvitter och känna doften utav skog vilket uppskattas!
Mysiga sittplatser, dock så har inte alla stolar sittdynor...
 Grå Munken:
Detta café kan man hitta mitt emot stallet i Valedale och drivs utav druiden Avalon. Ett väldigt mysigt café då man har utsikt över floden och skogen runtomkring sig. De erbjuder väldigt många olika drycker såsom kaffe, te, milkshake och läsk. Väldigt goda munkar men finns även smörgås för den som är riktigt hungrig!
Sköna sittdynor och gott om plats!
 Café Röda Hajen:
Ett litet café nere vid hamnen i Västkobbens fiskeby som erbjuder endast macarones som tilltugg men de har ett stort utbud på dricka! Fin utsikt över havet dock obekväma sittplatser då det ej finns tillgång till sittdynor. Ett ganska tråkigt café, finns mysigare.
Ganska snöigt på vintern men säkert bättre under sommaren.
 Lisbeth På Torget:
Ett café som ligger precis bredvid slumkvarteret i Jarlaheim. Stort utbud utav både dryck och tilltugg. Väldigt tråkigt eftersom man har en utsikt över en stenmur och inget av Jarlaheims torg kan man se heller... Dock så finns det sköna sittplatser. Ett bra val om det ej finns plats på Stable Bucks en bit nedanför. Detta tråkiga café rekommenderas inte.
 Stablebucks Café:
Det populära cafét som ligger precis nedanför Jarlaheim i Skördebygden. Finns gott om sittplatser både precis utanför cafét men även på bryggan. Väldigt sköna sittplatser!
Fin utsikt över hamnen och över paddockön. Stort utbud på det mesta. Ja hit ska man gå och man vill ta en mysig fika med sina vänner dock så är det ganska fullt med folk eftersom stället är ganska populärt.
 Wolf Hell Inns Café:
Värdshuset Wolf Hell Inn har öppnat upp sitt eget café och bjuder på både kaffe, läsk, bullar och kakor, pajer och även smörgåsar för den riktigt hungrige. Ganska litet café så man kanske inte alltid får plats. Obekväma sittplatser då det ej finns tillgång till sittdynor.
Väldigt fin utsikt över bron och floden som rinner under. Ett bra val för den som är på genomresa!
 Himmelska Höjdarcaféet:
Cafét med absolut bäst utsikt, här får man utsikt över (nästan) hela Jorvik. Stort utbud på både mat och dryck, dessutom är det himmelsk gott, haha!
Det finns gott om sittplatser, dock inga sittdynor...
Och när ni ändå är däruppe så kan ni väl passa på att besöka Observatoriet!
___________________________________________________________________________________
Här är min topp-lista över caféerna:
1. Stablebucks Café, Jarlaheim
2. Himmelska Höjdarcaféet, Observatoriet
3. Grå Munken, Valedale
4. Fort Pinta Café, Fort Pinta
5. Mor Annas Konditori, Firgrove
6. Wolf Hell Inns Café, Värdshuset
7. Café Röda Hajen, Västkobbens fiskeby
8. Lisbeth På Torget, Jarlaheim

Vilket café är eran favorit och varför? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar